O nás

ChilliBoom (původně ChilliChoco)

vzniklo vlastně jako vedlejší produkt v restauraci, kde jsme měli vynikající chilli burgery. Za ty nejpálivější dostali návštěvníci sladkou a pálivou tečku na konec. Nakonec jsme začali sbírat objednávky na celé bonboniéry a tak jsme vyšli situaci vstříc. A tady jsme. 

S čokoládami si hrajeme už dva roky a ne vždy to bylo snadné. Všechny výrobní procesy i s chybami jsme si poctivě zažili, takže teď už je to jen lepší. Jen druhy chilli jsme trefili hned na první dobrou a měnit nebudeme. Habanero chilli je ideální pro děti a začátečníky, ačkoli takové dobré Habanero dokáže potrápit i ostřílené borce. Nicméně se svou pálivostí kolem 300 tisíc SHU je v naší nabídce jako "nejslabší" s označením 3. Střední cestu jsme vybrali výborně, Trinidad Scorpion se svým milionem SHU a svým rychlým náběhem je zlatá střední cesta mezi lehkým šimráním v krku a naběhlou žílou na čele. Označení této pálivosti je 12 a už doporučujeme se před nákupem zamyslet. Naše poslední chilli je Carolina Reaper a kromě naběhlé žíly na čele dokáže pořádně rozcuchat i olympionika ve vtírání chilli do očí. Je to prozatím nejpálivější chilli na světě, se svými 2.2 miliony SHU už nedoporučujeme kardiakům. Tato je označená číslem 24. Chystáme se na Pepper X a Dračí dech se 3.18 miliony SHU, vlastně se nemůžeme dočkat. Pro ty úplné šílence nabízíme čokoládu s čistým Kapsaicinem o pálivostech 6,4 milionů a 9 milionů SHU. Tady dodáme už jen: NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ, PŘÁTELÉ! 

Novinkou letošního roku je instantní horká čokoláda s mletým Habanero chilli. Vůbec nás nenapadlo, že horká voda dokáže i s troškou chilli vyrobit směs, kterou je těžko pozřít. Takže teď jsme ve fázi ubírání dávky Habanero a míchání nové veganské BIO varianty. Horkou čokoládu děláme z vysokotučného BIO kakaa Van Houten.

Brzy vyrobíme seznam kaváren a obchůdků, kde budou naše produkty k dostání, nebo si nás někde odchyťte a řekněte si o vzorek. 

Tom @ChilliBoom

 

Tom